dijous, 22 de novembre del 2012

U5 3 Cucs


4. Anèl·lids. Són invertebrats de cos allargat, toucilíndric i format per nombrosos anells (segments) gairebé iguals, és a dir tenen forma de cuc. La seva superfície està recobert d'una cutícula elàstica i pot presentar uns pèls molt fins (quetes).

Dibuixos d'AMADEU BLASCO pel llibre "Hidros" de 1r d'ESO. Editorial Casals. 2002



Els anèl·lids es classifiquen en tres grups:



Classificació dels Anèl·lids
Oligoquets. Són els que presenten poques quetes. Per exemple el cuc de terra.Poliquets. Són els que presenten moltes quetes. Per exemple els nereis o cucs que s'utilitzen per a pescar en el mar.Hirudinis. Són els que presenten ventoses en els seus extrems. Per exemple lessangoneres.
Dibuix d'AMADEU BLASCO pel llibre "Hidros" de 1r d'ESO. Editorial Casals. 2002








5. Platihelmints. Són invertebrats amb forma de cuc aplanat i ample. Pot presentar segments com latenia o no presentar segments, com les planaries. La tenia o solitària és un paràsit d'uns 2 o 3 metres que pot viure en l'intestí prim dels animals, inclosos els humans. La infestació es produeix a l'ingerir carn crua (pernil, "cecina", etc.) d'animals que contenen larves enquistades de tenia. Les planaries viuen a l'aigua dolça i al mar, són carnívores i aproximadament tenen un centímetre de llargada.
Completar frases sobre Esponges (WEB de M. Alós) 16 




Regeneracion de planarias: 


























Anélidos: lombrices









GALERÍA DE IMÁGENES 



CUESTIONARIO

Filum ANÉLIDOS
(lombriz, sanguijuela)




ELABORACIÓN DE FICHAS